Dating for voksne – trenger det å være så vanskelig?

20 mai 2021
Johanne Larsen

Dating kommer i alle former i dag, og det er blitt lett å finne en partner på nettet. Men mange opplever det som vanskelig å komme ut av startgropen. Så hvordan kommer man egentlig i gang – og trenger det å være så vanskelig? Det skal vi se på nå. 

Finn ut av hva du vil 

Dating handler faktisk mye om å finne ut av hva man vil, og ikke hele tiden tilpasse seg den andre personen. Det er kanskje ikke sikkert at dere vil det samme? Når man har en noenlunde klar definisjon på hva man vil ha ut av et potensielt forhold og hvilke egenskaper man setter pris på, så man lettere kan navigere i online dating.

Det er også lurt å finne ut av om man vil ha et seriøst parforhold eller om man kanskje er litt mer ute etter mer uforpliktende adultsex.dating. Det er helt opp til deg, men det er som regel et godt utgangspunkt at man er ærlig med både seg selv og daten sin fra starten. 

Lær deg å smalltalke

Hvis du vil at det skal gå litt lettere på date, så er det en god ide å lære seg å smalltalke. Når man er god på smalltalk, så får man den andre personen til å føle seg mer tilpass, og dermed får man fort etablert en mer avslappet stemning og bli kvitt noe av nervøsiteten og usikkerheten som ligger i luften på en date. Da får man også et mye bedre utgangspunkt for å bli kjent med den andre personen. Når man får folk til å slappe av, så får man se hvem de er, og de gir som regel også et mye bedre inntrykk.

Derfor er det ikke noe i veien med å være den som setter i gang praten, og kanskje også forteller noe litt personlig om seg selv. Smalltalk handler om å gripe situasjonen, og få den andre til å føle seg sett og hørt. Ikke bare tenk på hva du vil si, hør på hva den andre svarer og bygg videre på det. Da får du et godt utgangspunkt for en god samtale. 

Flere nyheter