Er det et hull eller ikke?

20 oktober 2019
Mathias Bjelland
Er det et hull eller ikke?

Hvordan vet jeg om jeg har hull i tennene?

Tannverk og hull i tennene er noe av det verste vi kan oppleve som mennesker. Allikevel er det mange av oss som går rundt med dette i lang tid, ofte fordi vi tenker at det ikke er så ille. En naturlig tanke er at det er dyrt å gå til tannlegen dersom en tross alt ikke har noe mer enn bittelitt tannverk. Allikevel er nok det beste å gå til en tannlege slik som https://valentinlysttannlegekontor.no/ før tennene blir enda verre. 

Det kan nemlig hende du virkelig får større tannverk og at hullene dine sprer seg. Men hvordan vet du egentlig om når du bør gå til tannlegen, for det finnes jo tross alt tilfeller hvor en ikke skal det. Et godt tips er å ta tuppen av fingeren din og presse ned på tannen der det gjør vondt. Dersom det er intern smerte, så er det mest sannsynlig et hull. Er det ekstern smerte kun, så kan det for eksempel hende at du bare har litt sårt tannkjøtt. 

Gi slipp på tannplagene

Sjeldent er det verste med hull i tennene eller andre tannplager hverken det kosmetiske eller din fysiske helse. I stedet er det hvordan plagene påvirker deg. For mange av oss velger å gå rundt med mindre smerter i lang tid, simpelthen fordi vi tenker at det ikke er så ille. Det derimot farlig å gjøre slikt, da det gradvis blir verre, og da blir også smertene og kostnadene større. 

Det som i dag kanskje bare er en liten feil kan koste deg flere tusen om noen år. Det beste er selvfølgelig å gå til tannlegen. Har du litt skrekk, så er det bare å tenke på hvordan teknologien har utviklet seg, og at tannlegen tross alt ikke er det som den en gang var for foreldrene dine. 

Flere nyheter