Fiskemåltider i en travel hverdag

27 mars 2023
Johanne Larsen

Det er ingen hemmelighet at det er lurt å få i seg fisk flere ganger i uken, men hva skal egentlig til for å få fisk til middag? Det er mange som synes det er vanskelig å finne gode fiskemåltider som passer for både store og små når det finnes nå mye gøy å lage. Men det kan fisk være også! Det skal vi se litt nærmere på her. 

Fisk på ulike måter

Mikal Solhaug

Man kan lage fisk på mange ulike måter for å få litt variasjon i fiskemåltidene. Det er nemlig ikke bare sånn at man kan gjøre det på gamlemåten som tradisjonell norsk husmannskost. De siste tiårene er vi nordmenn for alvor blitt interessert i andre matkulturer og ting som pizza, pasta og sushi er ikke akkurat eksotisk lenger. Nå bruker de fleste av oss ingredienser fra andre kjøkkener når vi skal lage selv enkel hverdagsmat, og dette er også trikset når det kommer til noe så erkenorsk som laks.

Da kan man nemlig ved hjelp av bare få ingredienser, lage ovnsbakt laks, som man pakker inn i folie med enkle ingredienser. Ergo slipper man å styre med stekepanne og flere gryter. Kanskje lager man litt ris, quinoa eller bulgur ved siden av, men maten lager seg selv i smarte porsjonspakker i ovnen. Pakk inn et stykke laksefilet med sitronsaft, olje, salt, pepper, lime og soyasaus, et hvitløksfedd og litt vårløk i aluminiumsfolie. Så har du enkle porsjonspakker som går fort å steke i ovnen. 

Man kan også sprite opp en tradisjonell fløtepasta med lekre fiskestykker, eller kanskje til og med lage en enkel fiskesuppe som er enkelt å fryse ned og ha til flere middager fremover. Da kan man eventuelt bare spe på med fersk fisk og krepsehaler. Det gjelder bare å tenke litt ut av boksen hvis man vil gjøre fiskemåltidene i hverdagen litt mer spennende. 

Flere nyheter