Hvordan fungerer forbrukslån?

15 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Vurderer du å ta opp et forbrukslån? Da er det smart å forberede seg godt, så du får mest mulig ut av det og får de laveste kostnader. Her kan du få gode tips og råd før du tar opp et lån.

Hva er fordelene med forbrukslån?

Et forbrukslån er en veldig vanlig type lån som inkluderer smålån og lignende. Det er vanligvis et lån som er litt dyrere enn f.eks. et boliglån, men det finnes også en rekke fordeler med denne lånetypen. Det gjelder blant annet følgende:

1. Du får fleksibilitet og frihet til å låne til presis det du ønsker

2. Du kan låne fra et par tusen kroner og helt opptil 600.000 kr.

3. Du velger selv beløp og nedbetalingstid så det passer til din økonomi

4. Du trenger ikke stille sikkerhet i fast eiendom eller annet

5. Det er ofte mindre krav enn ved andre lånetyper

6. Prosessen er ofte raskere og mindre krevende enn ved andre lånetyper

lån uten sikkerhet

Hvordan tar du opp et lån online?

Hvis du vil ta opp et forbrukslån online, da skal du starte med å finne dine muligheter. Her kan du med fordel bruke en online tjeneste som www.swiftbanker.no, som presenterer deg for dine muligheter på en oversiktlig og enkel måte. Da trenger du ikke selv bruke tid på å søke rundt mellom alle bankene, men kan finne det samlet på ett sted.

Det gjør det enklere og raskere for deg, og så får du muligheten for å sammenligne tilbud fra mange forskjellige banker på samme tid. På den måten kan du finne frem til det tilbud som er best og billigst for deg. 

Hele prosessen skjer på nett, rett fra du søker for første gang og frem til din endelige signatur på den avtalen du velger. Husk på at søknaden er uforpliktende, så du binder deg ikke til noe.

Flere nyheter