Hvordan komme i gang med lappen

15 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Mange unge har et ønske om å starte på førerkort så fort som mulig, fordi det selvfølgelig gir en stor frihet å kunne kjøre selv uten å være avhengig av andre sjåfører. Det kan også være smart, fordi en tidlig start gir deg god tid til å øve, så du kan bli en trygg fører.

Hvordan kommer du i gang?

Veien mot et førerkort kan se litt forskjellig ut avhengig av hvor gammel du er, og hvor fort du lærer å bli en god og trygg fører. Men alle nye starter samme sted, nemlig med et trafikalt grunnkurs. Dette kurs introduserer deg for noen av de viktigste elementer i å kjøre bil, og du lærer grunnleggende teori om bilen, trafikken, lovgivning osv.

Dette er det første steg for alle som tar førerkort for første gang, og slik må du ta dette før du kan begynne på øvelseskjøring eller annet. Du kan starte allerede fra du er fylt 15 år, men kan selvfølgelig også begynne senere dersom du ønsker det.

Trafikkskolen hjelper deg i mål

Trafikkskole

Når du skal ta ditt grunnkurs er det nødvendig å finne en trafikkskole som kan tilby det. Det er altså også her du må velge din trafikkskole som skal følge deg fra start til slutt, og som blant annet hjelper med øvelseskjøring, undervisning og obligatoriske elementer underveis.

Skal du finne en trafikkskole i Giske eller en av områdene i nærheten, da kan du med fordel se på Rogne Trafikkskule. Her får du nemlig en erfaren og kompetent trafikkskole som kan gi deg et skreddersydd forløp basert akkurat på dine individuelle behov. De tilbyr selvfølgelig trafikalt grunnkurs som en del av pakken, og her får du en god og trygg start med erfarne undervisere og et forløp der du kan være sikker på å få det hele med deg.

Flere nyheter