Hvordan stoppe hårtap?

21 april 2020
Johanne Hansen
Hvordan stoppe hårtap?

For mange menn er hårtap en uungåelig del av skjebnen, eller er det nå virkelig det? Selv om hårtap for de fleste menn er hormonelt betinget, og en naturlig del av det å bli eldre, så er det faktisk mulig å bremse denne utviklingen. Det finnes nemlig flere gode produkter mot hårtap på markedet, som rent faktisk virker. 

Hvis du er interesseret i en behandling mot hårtap som faktisk virker, så kan du finne det på, https://puregrow.no/.

Hormonelt betinget hårtap hos menn kalles også androgen alopeci. Det betyr at kroppen produserer et hormon, kalt DHT, som er kraftigere enn testosteron, og som legger seg som en hinne i hodebunnen. mengden av DHT i hodebunnen vil typisk øke jo eldre du blir, men kan også forekomme helt ned i 20 årene. For mange er 20 årene alt for tidlig å bli skallet. DHT i hodebunnen ødelegger hårsekkene produksjon av hår ved å kvele tilgangen på næring, samt at det legger hårsekkene i en slags hviletilstand. Det er i denne hviletilstanden, at det er viktig å starte behandlingen av hårtapet. Det riktige produkter kan nemlig vekke en hvilende hårsekk, og restarte produksjonen av hårvekst. Det er derimot veldig vanskelig å erstatte en hårsekk som allerede er død. 

Det er altså helt avgjørende at du begynner behandlingen mot hårtap, så hurtig som mulig, for å få mest mulig effekt ut av det. 

Andre faktorer som spiller inn på forøket hårtap, kan være stress, eller medisinsk behandling. Samtidig så er det bevist at kostholdet kan ha en effekt på hårtap. Hvis du vil bremse et forventet hårtap, er det derfor viktig at du lever et sunt og balansert liv, hvor du passer på deg selv, og håret ditt. 

Du passer godt på håret ved å holde en god hår hygiene, med bruk av gode hårprodukter. Bruk gjerne litt flere penger på en kvalitetsshampoo fra frisøren, enn en billig fra matbutikken. Det kan bety at håret ditt holder seg stekt og sunt, i litt lenger tid. 

 

 

Flere nyheter