Intensivkurs – hvorfor velge det?

05 juni 2023
Eivind Øi

Intensivkurs er en populær måte å lære noe nytt på kort tid. Dette gjelder også når det kommer til kjøreskole og førerprøve. En typisk intensivkurs for førerkort klasse B (personbil) kan vare fra to til fire uker. På denne tiden skal eleven lære alt nødvendig teori og praktisk kjøring for å bli en trygg sjåfør i trafikken.

Hvilke fordeler har intensivkurs sammenlignet med tradisjonell kjøreskole?

Det er flere fordeler med intensivkurs. Først og fremst slipper man å bruke lang tid på å lære å kjøre. Istedenfor å ta én time i uken gjennom flere måneder, kan man ta flere timer om dagen i noen korte uker. Dette kan spare både tid og penger, siden man slipper å bruke fritiden sin på å kjøre fram og tilbake til kjøreskolen så mange ganger.

En annen fordel med intensivkurs er at man får full fokus på kjøring og læring i en kort periode. Det er ikke like lett å glemme teorien og kjøreteknikken når man har lært det tett på hverandre over noen uker.

Intensivkurs

Trenger man å ha noen forkunnskaper for å ta intensivkurs?

For å ta et intensivkurs, bør man ha noe forkunnskaper om bilkjøring og trafikkregler. Det kan være lurt å lese litt på teoriprøven på forhånd, slik at man har en grunnleggende forståelse av trafikkregler og skilt.

Det er også viktig å påpeke at intensivkurs ikke passer for alle. Hvis man sliter med konsentrasjonsvansker eller angst, kan det være vanskelig å lære mye på kort tid. Da kan det være bedre å ta tradisjonell kjøreskole, der man tar én time i uken over lengre tid.

Hvor finner man intensivkurs?

Intensivkurs i kjøreskole tilbys av de fleste kjøreskoler. Sjekk ut nettsidene til kjøreskolene rundt der du bor, eller ring dem og spør om tilbudene deres. Man kan også finne intensivkurs gjennom samarbeidspartnere eller sponsorer av kjøreskolen. Dette kan være aktuelt for mennesker som ønsker å gå på et mer spesialisert intensivkurs som for eksempel gir mer erfaring innen sikkerhet.

Intensivkurs kan være en effektiv måte å lære å kjøre på kort tid, samtidig som det kan være en rimeligere løsning for de som ikke ønsker å bruke månedsvis på å lære. Det er viktig å være klar over at intensivkurs ikke passer for alle, men for de som har tid og motivasjon kan det være en god løsning. Du kan lese mer om intensivkurs her: https://ta-lappen.com/intensivkurs/

Flere nyheter