Led lys kan skape stemning

27 september 2021
Johanne Larsen

Led kan brukes som lyskilder på mange måter, og her skal vi undersøke litt nærmere hvordan man enkelt kan bruke led når man skal innrede. Det er nemlig mange muligheter, og det er kanskje et større hav av alternativer enn du kanskje hadde tenkt i utgangspunktet. 

Innred med ledlys

Man kan faktisk innrede med ledlys på flere måter. Det er mange som har fått øynene opp for dette med å bruke led lys striper som effekt i for eksempel en futuristisk eller minimalistisk stue, eller på et barne- eller ungdomsrom. Da kan man nemlig skape stor effekt med få midler, og det kan gi noen kule detaljer som ungdommen eller barnet setter stor pris på.

Men det er ikke bare ledlys striper som kan brukes effektivt når man innreder med lys. Vi lever jo i et land der det er mørkt store deler av året, og derfor kan man kanskje argumentere for at kunstige lyskilder er eksepsjonelt viktige akkurat her til lands. Det har mye å si for stemningen i et rom, hvilke kunstige lyskilder man velger å bruke, men heldigvis finnes det mange gode alternativer når det kommer til led. Du kan for eksempel finne et utvalg taklamper på https://ledlyskilder.no/19167-taklamper.

Hvorfor led lys? 

Men hvorfor er det egentlig sånn at mange oppfordrer til å velge led i stedet for vanlige lyspærer? Det er det mange gode grunner til, det handler nemlig om energi. Hvis man vil leve litt grønnere og ha lyskilder i huset som bruker mindre energi og som gjør at man kan la det gå mye lenger tid mellom hver gang man trenger å skifte lyspærer, så er faktisk led lys et utrolig godt alternativ. Derfor kan man med fordel velge el hvis man vil ha pærer som bruker minst mulig energi, men som likevel er en velfungerende lyskilde. 

Flere nyheter