Lek og lær med piktogram

29 september 2021
Johanne Larsen

Det er faktisk sånn at lek og læring går hånd i hånd, og med de riktige lekene kan man også finne leker for spesielle behov. Her skal vi se litt nærmere på lek og læring, og hvor du kan finne leker som passer nettopp for ditt barn eller noen du skal kjøpe gave til. 

Gøy å lære med leker

Når man har leker som er spesialtilpasset for at man skal lære noe, så blir det gøy å lære noe nytt. Dette med å forbinde læring med noe positivt, det er noe vi kan få glede av hele livet. Hvis barnet synes det er gøy å lære, kan det være en stor hjelp når barnet begynner på skolen, og senere i livet. Det er nemlig viktig at man har et godt forhold til det å utforske og det å lære seg noe nytt.

Dt kan man gjøre gjennom lek, og det er mange leker som er laget for at man skal lære. Det kan for eksempel være spill som er laget for at man skal lære å lese, gjenkjenne språk og lyder, og mattespill og katteleker. Det finnes mange muligheter, og det er lurt å velge noe som passer til aldersnivået på barnet du skal finne leker til. Da er det lettere å finne noe som barnet får så mye som mulig ut av å leke med. 

Leker for spesielle behov

Når det komme til lek og læring, er det også en hel kategori med morsomme leker for barn med spesielle behov. Det kan være ting som piktogram, som er spesialdesignet for barn med spesielle behov, for å gjenkjenne ting og følelser. Det finnes mange leker i denne kategorien, så man enkelt kan finne akkurat det som passer. Her er det en særlig stor fordel å kjøpe på nett, fordi man har et mye større utvalg av leker å velge mellom. 

Flere nyheter