Materialer du omgir deg med hver dag

05 august 2020
Johanne Larsen

Det er mange materialer vi bruker hver eneste dag, og det er lurt å vite litt om dem, så vi kan vite hva vi skal bruke mer av og hva vi kanskje skal bruke mindre av. Det kan du lese mer om her. 

Tar plastikk over verden?

Man kan kanskje lure på om plastikk holder på med å ta over verden? Det er hvert fall mye som kan tyde på at vi bruker mer plastikk enn det som er bærekraftig i lengden – for oss og for planeten. Hvis vi vil fortsette med å bruke plastikk, kan det derfor være en god ide å finne på nye typer plastikk, som ikke er skadelige for miljøet i samme grad som den typen vi bruker nå. Det er nemlig plastikk i nesten alt vi omgir oss med og bruker hver dag. I alt fra tannkrem til klær – og det er det ikke mange som er klar over. Det er heldigvis mye man kan gjøre for å få plastikkforbruket ned og fokusere på andre materialer. 

Vi bruker mer og mer aluminium

Det er også blitt veldig vanlig å bruke mer og mer aluminium til mange ting. Det kan for eksempel være i bilproduksjon og felger, men det gjelder også verktøy og maskineri. Det som er positivt med aluminium, er at det ikke er noe som kastes etter hvert bruk som plastikk, men et materiale som er mye mer holdbart. Aluminium er et materiale som brukes til mange forskjellige produkter. Aluminium har mange gode egenskaper, som gjør det til et populært materiale. Det er nemlig først og fremst et materiale som både er lett og sterkt på en og samme tid, og det gjør at man kan bygge ‘tunge’ maskiner lettere, uten å miste kraft og styrke. Derfor er det mange forskjellige former for maskineri som blir laget av aluminium. 

Flere nyheter