Skjønnhetsrutine – sånn går du frem

25 november 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er lett å tenke at hudpleierutiner og skjønnhetsrutiner generelt er noe man finner frem til èn gang, for så ikke å skulle oppsøke det igjen, men det er langt fra tilfellet. En skjønnhetsrutine er nemlig noe som burde tilpasses løpende, og behovene kan endre seg over tid. Det skal vi se litt nærmere på her.

Hva passer til dine behov? 

Hvilke behov vi har når det kommer til skjønnhet, og kanskje spesielt hudpleie, er noe som i stor grad endrer seg gjennom livet. Mange følger de rådene de kanskje fikk fra en hudpleier i tenårene eller tjueårene, men det er ikke sånn at disse er gyldige gjennom hele livet. Selv om du hadde fet hud på et stadie i livet, er ikke det nødvendigvis tilfellet senere.

Hårfjerning

Man kan godt gå fra å ha en normal til en tørr, fet eller kombinasjonshudtype, og omvendt. Det kan både indre og ytre faktorer bidra til å påvirke. Derfor er de viktig at du ikke bare kjører med hva som er trygt og som du er vant til, men sørger for å teste nye ting når huden din endrer seg, eller ikke responderer som den pleier på den rutinen du allerede har. Det kan være lurt å oppsøke en profesjonell hudpleier for å få en konsultasjon som kan gi deg svar på hva slags behov huden din har. 

Book faste avtaler

Noen rutiner kan man booke inn som faste avtaler. Ting som hudpleie er noe man kan booke inn på jevnlig basis for å få det resultatet man ønsker. Hårfjerning og ting som vipper og bryn, kan man med fordel kanskje også legge inn som faste avtaler, som går helt av seg selv som en del av en utvidet skjønnhetsrutine. Dermed kan man finne frem til de produktene og rutinene som passer perfekt til ens behov, og gjør det mulig å tilpasse underveis. 

Flere nyheter