Ta vare på dine negler med en god behandling mot sopp

30 mai 2023
Eivind Øi

Er du en av mange som sliter med neglesopp? Det kan være en ubehagelig og flau tilstand, men du er ikke alene. Neglesopp rammer mange mennesker, og det kan være vanskelig å bli kvitt det. Heldigvis finnes det flere behandlingsalternativer som kan hjelpe deg med å få sunne og friske negler igjen.

Hva er neglesopp?

Neglesopp, også kjent som onykomykose, er en infeksjon som påvirker neglene på fingrene og tærne. Infeksjonen skyldes en type sopp som vokser og sprer seg under neglen. Det er vanligvis resultatet av å være i fuktige omgivelser, ha skadet neglene eller ha svekket immunsystem.

Symptomene på neglesopp inkluderer misfarging, fortykning, ødelagte negler, sårhet og en ubehagelig lukt. Det kan være en vanskelig tilstand å behandle, og det kan ta lang tid å se resultater. Men med tålmodighet og riktig behandling kan du få sunne og friske negler igjen.Neglesopp behandling

Tre behandlingsalternativer for neglesopp

Det finnes flere behandlingsalternativer for neglesopp, og hva som fungerer best for deg, avhenger av alvorlighetsgraden av infeksjonen og din egen livsstil. Her er tre behandlingsalternativer som kan hjelpe deg med å få sunne og friske negler igjen.

Topisk behandling

Topisk behandling innebærer å påføre en antifungal neglelakk direkte på den infiserte neglen. Dette er en enkel og billig behandling, men det tar vanligvis lang tid å se resultater. Du må påføre neglelakken daglig i flere måneder for å få det ønskede resultatet.

Oral behandling

Oral behandling innebærer å ta antifungal medisiner som en pille. Dette er en mer effektiv behandling enn topisk behandling, og du vil vanligvis se resultater innen noen måneder. Men det kan også være noen bivirkninger forbundet med oral behandling, så det er viktig å snakke med legen din før du begynner på denne typen behandling.

Kirurgisk behandling

Kirurgisk behandling innebærer å fjerne den infiserte delen av neglen kirurgisk. Dette er en rask og effektiv behandling som gir raske resultater. Men det kan også være smertefullt, og det tar tid for neglen å vokse tilbake. Kirurgisk behandling anbefales vanligvis bare i alvorlige tilfeller.

Neglesopp kan være en ubehagelig og flau tilstand, men det finnes flere behandlingsalternativer som kan hjelpe deg med å få sunne og friske negler igjen. Topisk behandling, oral behandling og kirurgisk behandling er alle effektive måter å behandle neglesopp på. Det er også viktig å forebygge neglesopp ved å holde føttene og hendene tørre, bruke åndbare sokker og sko og besøke lege dersom du mistenker at du har infeksjonen. Med riktig behandling og forebygging kan du få sunne og friske negler igjen. Les mer om hvilke ulike behandlinger som finnes her: https://laserskinclinic.no/behandlinger/kropp/neglesopp-behandling

Flere nyheter