Velg pukk som underlag til asfalten

16 desember 2020
admin

Velg pukk som underlag til asfalten og få et best mulig resultat til slutt

Man kan ikke legge asfalt uten å ha gjort det forarbeidet som er nødvendig først. Og det er et forarbeid som innebærer at man gjør veien og underlaget klar til å bli belagt med asfalt. En av de tingene vi kan gjøre for å gjøre grunnen så klar som mulig er først og fremst å snakke med fagfolk.

Da vi skulle legge asfalt fikk vi veiledning om å legge et tykt lag med pukk på hele overflaten vi skulle asfaltere. Dette var fordi pukk er et helt genialt materiale til å skape en jevn og fin overflate til asfalten. Pukk er jo ikke jevn og fin i seg selv, men den overflaten det lager er helt optimalt for asfalten å sette seg fast i.

Man kan bruke det til å jevne ut ujevnheter i selve terrenget eller skader som har skjedd og laget ujevnheter på grunn av værforhold eller annet. Det er dette forarbeidet som gjør at resultatet og asfalten blir fin og jevn etterpå.

Invester i en grundig jobb

Kanskje tenker man at det å hoppe over det gjør jobben mer rimelig, men vi vurderte at det var mye mer verdt det å bare investere i at det blir gjort ordentlig med en gang og ikke gå imot det som fagfolk anbefaler.

For vi fant også ut av at hvis man ikke gjør det forarbeidet som fagfolk anbefaler, og legger asfalt likevel, så kan man ikke holde dem ansvarlig hvis resultatet ikke blir som man hadde tenkt seg, eller ikke holder så godt over tid. Det er det jo en grunn til og det er at det ikke burde vært lagt asfalt uten at det hadde blitt gjort først. Så på en måte er det bare å stå i det og gjøre jobben ordentlig nå, eller la være helt.

Flere nyheter