Voksing og Sugaring: Dette må du vite

17 april 2023
Eivind Øi

Voksing og sugaring er to populære metoder for hårfjerning som har blitt stadig mer vanlig blant både kvinner og menn. Mens voksing har vært rundt i årevis, har sugaring nylig blitt et populær alternativ. Men før du bestemmer deg for å prøve noen av disse metodene, er det viktig å forstå hva de innebærer, hva som skal til for å forberede seg og hva man skal tenke på både før og etter behandlingen.

Hva er voksing og sugaring?

Voksing er en metode for å fjerne hår fra kroppen ved å påføre en varm voks på huden, og deretter rive av voksen og håret sammen. Voksen kan være laget av en rekke ingredienser, inkludert bivoks, honning og harpiks. Sugaring, derimot, er en lignende prosess, men involverer en pasta laget av sukker, sitronsaft og vann. Denne pastaen blir også påført huden og deretter rives av med håret.

Forberedelser før behandlingen

Før du bestemmer deg for å gå for voksing eller sugaring, er det viktig å forstå hva som kreves for å forberede seg til behandlingen. Det er viktig å la håret vokse ut til en viss lengde, vanligvis omtrent en halv centimeter, før behandlingen, slik at voksen eller pasten kan feste seg til håret. Hvis håret er for kort, kan voksing eller sugaring bli vanskeligere og smertefullt.

Du bør også sørge for å eksfoliere huden før behandlingen, for å fjerne døde hudceller og redusere risikoen for inngrodde hår. Dette kan gjøres ved å bruke en skrubb eller et eksfolierende produkt på huden noen dager før behandlingen.

Voks Oslo

Hva du skal forvente under behandlingen

Under behandlingen vil en hudterapeut påføre voksen eller pasten på huden i små områder, og deretter rive den av i en rask bevegelse. Dette kan føles smertefullt, spesielt de første gangene du prøver det, men smerten varierer fra person til person. Det er viktig å kommunisere med hudterapeuten om eventuelle smerter eller ubehag du opplever under behandlingen, slik at de kan tilpasse seg og gjøre prosessen så behagelig som mulig.

Etter behandlingen

Etter behandlingen bør du unngå å eksponere huden for direkte sollys eller bruk av en solarium i minst 24 timer. Dette kan føre til at huden blir irritert eller betent. Det er også viktig å unngå å bruke tettsittende klær som kan irritere huden, og å unngå intens trening eller aktivitet de første 24-48 timene etter behandlingen. Dette vil bidra til å redusere risikoen for inngrodde hår og irritasjon.

Voksing og sugaring er to populære metoder for hårfjerning som kan gi gode resultater i flere uker. Husk å velge en pålitelig og erfaren hudterapeut som kan hjelpe deg med å forberede deg på behandlingen og gi deg gode råd om etterbehandling. Med riktig forberedelse og oppfølging kan voksing og sugaring være en trygg og effektiv metode for hårfjerning som gir deg et glatt og hårfritt resultat.

Det kan du lese mer om her: https://www.yourskin.no/voks-og-sugaring.html

 

Flere nyheter