Finn et overvåkningskamera for ditt hjem

04 november 2021
Maria Laugesen

editorial

Det kan være flere årsaker til at man vil ha et overvåkningskamera i hjemmet. Blant annet kan det bidra til en større følelse av trygghet når man forlater hjemmet sitt, og være med til å redusere risikoen for innbrudd.

Hvilket kamera skal du velge?

Det er flere ting du må tenke over når du skal velge overvåkningskamera. Det finnes nemlig mange modeller på markedet i dag, og du må selvfølgelig velge det som passer til deg og dine behov.

Blant annet må du velge hvilken kvalitet bildet skal ha og om det skal være i farger eller svart/hvit. Det avhenger av om du bare vil bruke det til å registrere bevegelser, eller om du vil kunne bruke det til faktisk å kjenne igjen de personer som du fanger på ditt overvåkningskamera. 

Noen kamera fungerer både i mørke og lys, og dette er et krav dersom du skal bruke ditt kamera utendørs og vil kunne identifisere personer og bevegelser på kvelden og natten. Det kan i tillegg være andre funksjoner som avgjør om et overvåkningskamera egner seg best for innendørs eller utendørs bruk.

Følg med når det skjer noe

Med moderne overvåkningskamera i dag har du muligheten for å følge med live via telefon eller PC. Du kan få varsler når det skjer en bevegelse, eller bare åpne opp bildet når du vil. Du kan selvfølgelig også velge å se opptak senere.

Dersom du vil ha muligheten for dette, må du enten kunne koble opp kameraet til internett, eller velge et 4G overvåkningskamera med simkort. Da trenger du nemlig ikke en WiFi-forbindelse for å kunne kommunikere med ditt kamera, og dette egner seg bra til steder der du ikke har internett tilgjengelig. Det kan for eksempel være på hytten eller i et utendørs område som ligger for langt unna huset.

Flere nyheter