Hvor mye tak skal jeg kjøpe?

26 oktober 2022
Johanne Larsen

editorial

Skal du legge nytt tak? Da er det viktig at du velger riktig taktype og beregner riktig mengde materiale. Det skal vi se litt nærmere på her. 

Kjøp riktig mengde tak

Når du skal legge nytt tak, er det helt essensielt at du sørger for å kjøpe riktig mengde takstein eller takmateriale. Men hvordan vet man egentlig hvor mye man skal kjøpe? Uansett hva slags taktype du velger, om du velger et plasttak eller en helt annen type tak, så er det svært viktig at du velger riktig mengde, når du skal kjøpe.

Takberegning er heldigvis noe det finnes muligheter for å regne ut online, så du kan kjøpe helt riktig takmengde når du skal legge nytt tak. Det er nemlig surt å sitte igjen med for mye eller for lite, når du skal kjøpe nytt tak. 

Takberegning

Hva skal jeg velge?

Så kommer det andre viktige spørsmålet, nemlig hva slags type tak du skal velge. Det finnes mange taktyper på markedet, og det er svært viktig at du velger en type tak som passer til den strukturen du skal legge tak på. Det kan være alt fra et lite skur til en garasje eller kanskje et hus eller en hytta. Uansett hva du skal legge tak på, så finnes det noen forkskjellige taktyper du kan velge mellom, for å få det utseendet du er på jakt etter. 

Det finnes taktyper i en rekke ulike materialer. Det finnes tak som er gjennomsiktig, som er laget av slitesterk plast, som egner seg perfekt til tak på for eksempel et skur eller en garasje, der man gjerne vil ha litt lys inn – eller kanskje til og med på deler av huset. Det finnes også tak av teglstein som virker mer tradisjonelt, og som kanskje egner seg godt til en hvitmalt hytte, og man kan legge takpapp på de fleste strukturer. Derfor er det viktig at man tenker seg litt ekstra godt om på, hva som passer til den strukturen man skal legge tak på. 

Flere nyheter