Kjøp din eggløsningstest i dag

17 april 2020
Maria Laugesen
Kjøp din eggløsningstest i dag

Tiden rundt eggløsningen er den mest fruktbare periode for kvinnen, og egget overlever faktisk kun i ganske kort tid etterpå. Derfor må egget bli befruktet akkurat rundt eggløsningen for at det kan føre til en graviditet. Fordi mannens sæd kan overleve noen dager i kvinnen, er sannsynligheten for en befruktning altså størst hvis man har samleie i ca. 1-1½ døgn før og inntil 2-3 dager etter eggløsningen. Så forsøker man å bli gravid, da er det viktig å kjenne tidspunktet for eggløsningen for å øke sannsynligheten for at det lykkes.

Eggløsningen faller på nesten presis samme tidspunkt i hver syklus, og derfor kan man telle seg frem til dette hvis man kjenner lengden på sin syklus. Utfordringen er at lengden kan variere litt fra gang til gang, og at eggløsningen ikke nødvendigvis faller på akkurat samme dag hver gang. Derfor kan det klart anbefales å få hjelp med et mye mer presist svar fra en eggløsningstest. Her teller du frem til når din eggløsning ca. skal begynne, og så tar du en test for å måle om den har startet. Er testen negativ, da venter du rundt 24 timer med å ta en ny, og dette kan du da gjøre i noen dager inntil testen er positiv. Ved en positiv test vet du at du er på det mest fruktbare tidspunktet i din syklus.

Eggløsningstesten fungerer nemlig ved å måle et hormon som kalles LH i urinen, og dette hormonet stiger altså rett før eggløsningen begynner. Du kan finne din eggløsningstest i forskjellige varianter, og det er helt opp til deg hva du foretrekker. Du kan med fordel kjøpe billige eggløsningstester på nett der du både får et større utvalg, et bedre overblikk over dine muligheter, samt muligheten til å sammenligne tester på både kvalitet og pris for å finne det helt riktige for deg.

Flere nyheter