Oppdater sikkerheten i boligen

02 juni 2020
Elisabeth Novik Nielsen

Det er ikke mange av oss som tenker på boligens sikkerhet i hverdagen. Hvis uhellet plutselig er ute, er det for sent å installere sikkerhetstiltak. Derfor bør du kanskje tenke på hvilke sikkerhetstiltak du kan gjøre i boligen med en gang. For det første bør du se til at ytterdøren din er sikret godt nok, ved et eventuelt innbrudd.

I tillegg bør du også ta hensyn til at det kan oppstå brann eller vannskader i boligen din. Dette kan skje når du ikke er hjemme, eller på nattestid mens du sover. Du bør derfor være trygg på at du blir varslet om det oppstår en brann i hjemmet ditt. Du kan også sikre hjemmet ditt mot vannlekkasjer eller andre uhell.

Dersom du ønsker å sikre inngangspartiet ditt mot innbrudd, kan du installere en sikkerhetslås i ytterdøren. Du kan også inngå en avtale med et alarmselskap, slik at alarmen går om noen foretar seg noe kriminelt. Dersom du ønsker ytterligere rådgivning i forbindelse med låser og sikkerhet kan du kontakte en låsesmed i Bærum, eller i andre steder i landet

Invester i en sikker ytterdør

Det er mange ting å ta hensyn til om du skal gå til anskaffelse av en ny ytterdør. Først og fremst bør du montere døren, slik at den svinger utover når du skal åpne den. På denne måten vil du sikkert komme deg ut ved en eventuelt brann.

Du bør også være sikker på at uvedkommende ikke kan løfte døren av hengslene, ved et eventuelt innbrudd. Ytterdøren din bør også være utstyrt med to ulike låser, for å motvirke at uvedkommende kan låse seg inn i boligen.

Dørkarmene bør bestå av mer enn treverk. Mange dørkarmer har derfor innbygd jern som en forsterkende effekt ved innbrudd. Mange boligeiere velger å installere en kodelås som kan benyttes på terrassedører og andre dører i boligen. 

Flere nyheter