Unngå skader ved trening

02 juni 2020
Elisabeth Novik Nielsen

Det er ikke alltid like enkelt å vite om du skader deg under trening. Som regel merker du eventuelle skader ganske raskt. Det kan derfor være lurt å bruke tid på å varme opp før du starter treningsøkten. Mange foretrekker derfor å starte dagens treningsøkt med en joggetur.

Dersom du befinner deg i et treningsstudio, kan du med fordel løpe eller gå noen lengder på tredemøllen. Du kan også sykle noen runder på en trimsykkel. Det er også viktig at du begynner treningsøkten forsiktig, slik at du ikke opplever å få muskelstrekk eller lignende under treningen. I tillegg er det viktig å lytte til kroppen når du trener, for å unngå å pådra deg skader under treningsøkten.

Dersom du allikevel skulle oppleve å få skader under trening, anbefales det at du tar en treningspause. En fysioterapeut vil også bistå deg med gode råd om hvordan du kan trene for å unngå belastningskader. Er skaden allerede skjedd kan du med fordel kontakte en ortoser i Trondheim, eller i nærheten av der du bor.

Forebygg skader med variert trening

For å unngå treningsskader bør du trene variert slik at belastningen ikke blir lik hver gang. Det er i den forbindelse viktig at du trener på riktig underlag. Du bør også benytte riktig utstyr om du trener stryke. Overbelastning kan skade både rygg og ledd. 

Du bør også benytte riktig utstyr i forbindelse med trening. Dersom du skal jogge eller løpe over lengre avstander, er det viktig å benytte riktige sko. Skoene bør ha god såle for at du skal kunne løpe, eller gå på hardt underlag uten å opparbeide deg en skade.

Du bør også bruke sko som gir god nok støtte under trening. Legg gjerne opp til at treningsøkten skal være variert fra gang til gang. Det er også viktig å påse at du benytter vekter og annet treningsutstyr riktig.

Flere nyheter